Copyright © 2005-2021
Deze website mag niet gekopieerd worden

 


De Merken en uitleg MMA

Nagelstudio Adèle werkt niet met 1 merk. Maar is constant op zoek naar de beste en nieuwste produkten die er op de markt te vinden zijn. Vandaar dat ik in de loop van de jaren met tientallen merken werk, en van elk merk alleen de beste produkten eruit pik voor uw nagels.

CND - Crystal Nails - Entity - EZ-Flow - Gelish - IBD - INM - Jet Set - Magnetic - Mecosmeo - Nailline - OPI - Tammy Taylor - Urban Nails - Young Nails - The Gelbottle.

Uitleg MMA
Keuringsinstanties adviseren nagelstudio's om alleen op EMA gebaseerde momoner (liquid) te gebruiken.
De produkten die ik gebruik bevat geen MMA - methyl methacrylaat maar EMA - ethyl methacrylaat.

Het ontstaan
In de beginfase van de professionele nagelindustrie, werd methyl methacrylaat (MMA) als een veelgebruikt ingrediënt in de professionele nagelproducten gebruikt. Deze producten werden vaak aangeduid als Tandheelkundige acryl " of "porselein nagels". Tegen het einde van de jaren 70, had de FDA zo veel klachten ontvangen met betrekking tot het gebruik van MMA dat ze werden gedwongen om op te treden tegen een aantal fabrikanten van deze producten.

De meeste fabrikanten hebben MMA vervangen voor het veilige vloeibare monomer ethyl-methacrylaat (EMA).   De nagelindustrie heeft veel ervaring met EMA, en dit is veilig voor gebruik.

MMA is onveilig en onverstandig. Wie het produceert, verkoopt en distribueert, is in Amerika strafbaar, in Nederland is het (onbegrijpelijk) legaal. Ernstige ongewenste huidreacties en permanente nagelmisvormingen zijn slechts een deel van de risico's van het gebruik van MMA. MMA is zo hard voor de natuurlijke nagelplaat dat het tot een pijnlijke breuk kan leiden wat kan resulteren in ernstige infecties.

Waarom wordt er nog steeds met MMA gewerkt?
MMA is vele malen goedkoper als EMA en wordt daardoor nog steeds gebruikt.
Het vereist minder vaardigheid en werkt erg snel en is heel hard.

Hoe kan je MMA herkennen?
Lage prijzen.
Sterke doordringende geur.
Geheimhouding over de merken waarmee wordt gewerkt.
Voor een betere hechting van de natuurlijke nagel plaat wordt er op de natuurlijke nagel gefreesd (geboord) of intensief gevijld.

Helaas is in Nederland nagelstylist een vrij beroep.
Dit betekent dat het beroep nagelstyliste niet door de Nederlandse overheid erkend of beschermd wordt, en dat er geen wettelijke erkende diploma's of opleidingen nodig zijn om als nagelstyliste te kunnen werken. Er is dus ook geen controle van de overheid op het gebruik van MMA.

Ondeskundig zetten van kunstnagels kan grote ellende veroorzaken. Zo kunnen nagels bijvoorbeeld zwart worden en zelfs afvallen door gebruik van MMA en er kunnen ontstekingen ontstaan. Het is daarom verstandig om bij een nagelstyliste te informeren of zij bij een opleidingsinstituut een examen heeft behaald, ook al zijn de diploma's niet erkend, het geeft toch aan dat iemand weet waarmee zij bezig is.

 Plaknagels                  Plak Nagels

MMA Nagels

Video - YouTube - Channel 7's Today Tonight News - Toxic Nails, (engels)

Video - Youtube Tammy Taylor wat de gevaren van MMA zijn voor uw nagels. (engels)

Er wordt niet met MMA gewerkt