Nagelproblemen  -  Probleemnagels

Nagelriemen;
D
e nagelwortel kan niet verstikken, het terugduwen van de nagelriem om de nagel 'lucht' te geven is dan ook niet nodig. Sterker, vaak heeft dit slechts een nadelig effect op de uitgroei van de nagel. Ook het wegknippen van de nagelriemen (eponychium) is nadelig, zo geeft u bacteriën vrij spel. Beter kunt u nagelriem-olie gebruiken om uw nagelriemen soepel te houden.

Misverstanden omtrent nagels;
N
agels bestaan niet uit kalk. Het extra innemen van kalk in geval van slechte nagels heeft dan ook geen zin.

Witte vlekjes in de nagelplaat;
Deze duiden niet op kalkgebrek (of een te veel aan kalk),maar kunnen bij iedereen voorkomen door een beschadiging van de nagelriem, en/ of door het stoten van de nagel. Het komt wel vaker bij een wat dunnere nagel voor. Het kan ook een tekort aan zink betekenen.

Lengtegroeven in de nagels;
Kunnen duiden op een tekort aan vitamine A en vitamine B. Het kan ook wijzen op stress of door het gebruik van genotmiddelen zoals koffie en sigaretten.

Broze nagels en of zachte nagels;
K
unnen duiden op een tekort aan eiwitten, maar kan ook komen door het gebruik van schoonmaakmiddelen en andere chemicaliën of permanentvloeistof.

Een goed homeopathisch geneesmiddel voor deze nagelproblemen is Silicea. Het heeft een gunstig effect op het bindweefsel, botten en de huid. Het bindweefsel wordt versterkten daardoor herstellen huid, haren en nagels.

Gebroken nagels, gescheurde nagels, ingescheurde nagels, nagelbreuk, gespleten nagels, platte nagels, bolle nagels, ribbelnagels, slechte nagels, lelijke nagels, broze nagels, zwakke nagels, dunne nagels, of een hamerduim.

Nagelstudio Adèle is gespecialiseerd in probleem nagels, en voor al deze bovenstaande nagelproblemen kunnen Kunstnagels doormiddel van acryl of gel een goede oplossing zijn.

Copyright © 2005-2021
Deze website mag niet gekopieerd worden