Copyright © 2005-2020
Deze website mag niet gekopieerd woden.

 


Biab - Rubberbase - Builder gels

Soms wordt er een “nieuw systeem” op de markt geïntroduceerd dat helemaal geen nieuw systeem is! En dit kan zorgen voor veel verwarring. Dit is nu ook het geval met het ‘nieuwe’ systeem BIAB (builder in a bottle) van het merk The Gel Bottle. Dit is een zg. medium ‘builder gel’ dat voor de gelegenheid in een flesje gestopt is.

Ik maak tegenwoordig mee dat klanten zich melden met het verzoek dat ze géén kunstnagels (acryl of gel) willen laten zetten maar alleen met BIAB. Dat is dus eigenlijk hetzelfde als tegen je kapper zeggen dat je geen haarverf of shampoo of conditioner in je haren wil, maar wel Schwarzkopf! Lieve mensen, het is een merk! En BIAB is gewoon een builder gel van medium viscositeit in een flesje net als rubberbase…..

Builder gels, doorzichtig of in kleur, bestaan al sinds begin jaren ’80. Het merk IBD had in die tijd al een gekleurde builder gel, alleen zat deze in een potje. Samengevat: een builder gel is een flexibele gel die zowel in een pot, tube of in een flesje kan zitten. Builder gels zijn verkrijgbaar in diverse viscositeit; van dun naar medium of dik. Met een builder gel maak je een mooie dunne flexibele en sterke versteviging op de natuurlijke nagel. Het enigste verschil met de nieuwe builder gels van tegenwoordig is dat ze soak off zijn dus met andere woorden deze gels kunnen worden afgeweekt.

Waar in Nederland al jaren acryl de voorkeur heeft, is in Duitsland al tientallen jaren juist gel zeer populair.
Zodanig dat er daar nauwelijks met acryl wordt gewerkt. Ik denk dat daardoor ook de verwarring ontstaan is waardoor men denkt dat BIAB een ‘nieuw’ systeem is. De meeste nagelstylisten in Nederland zijn alleen met acryl, acrylgel en/of Shellac opgeleid. En hebben nooit of weinig met een traditionele gel gewerkt. Daardoor zijn ze ook niet op de hoogte van de eigenschappen van het product; waar bestaat het uit, hoe werkt het op de nagels en wat het op langere termijn doet met de nagels.

Een builder gel heeft als groot voordeel dat het flexibel is en dus meebeweegt met de nagel als deze in beweging is. Gel verbetert de nagelplaat waardoor je natuurlijke nagels steeds mooier van vorm worden en zorgt er voor dat de nagelplaat steeds steviger wordt naarmate je meer behandelingen hebt. Zo kan je een dunne maar toch een sterke nagel creëren, die niet van een echte nagel te onderscheiden is. Met als resultaat een slanke, dunne en sterke nagel met een mooie natuurlijke C-curve erin.

BIAB, Rubberbase gels kunnen net als Shellac worden afgeweekt. Zelf zou ik dit product nooit aanraden om af te weken, omdat het je het je nagelplaat en huid uitdroogt. Als je gedurende een langere periode dit systeem toepast moet je ook vaker dit product afweken. En dit komt je natuurlijke nagel niet ten goede, deze lijdt daar sterk onder. De beste manier blijft nog altijd om gel af te vijlen, dit kan zowel elektrisch of met de hand. Een professionele nagelstyliste weet ook precies hoe(ver) te vijlen, zonder beschadiging van je natuurlijke nagel.

Wilt u meer weten over gelnagels klik hier.

Biab - Rubberbase - Gel             Biab - Rubberbase - Gel

De keuze om gelnagels of acrylnagels te dragen is een persoonlijke keuze. Het zijn 2 verschillende systemen. Gelnagels zijn flexibeler en acrylnagels zijn harder. Alleen door beide systemen uit te proberen, weet u wat u prettig vind om te dragen. Het komt wel eens voor dat iemand allergisch is voor acrylnagels, dan kunt u gelnagels proberen, of net andersom.

Nagelstudio werkt voor gel met de merken IBD, Jet Set, NailLine en The GelBottle