Copyright © 2005-2019
Deze website mag niet gekopieerd woden.

 


Veel Gestelde Vragen

Veel mensen denken bij kunstnagels dat het lange nagels zijn en dat ze daar niet mee over weg zouden kunnen. Maar de nagels kunnen ook heel kort gehouden worden en doormiddel van een french- manicure op je eigen natuurlijke nagel lijken de nagels optisch langer.

Andere benamingen voor Acrylnagels en of Gelnagels - Fabels en Feiten?
Solar nails / Solar Nagels = Wordt steeds vaker vermeld bij Aziatische discount nagelstudio's als een nieuw product wat dunner en sterker is dan acrylnagels. De naam Solar Nail is een geregistreerde naam van het merk CND (Creative Nail Design). Solar Nails is geen nagel systeem, maar een merknaam waar acrylnagels mee worden gemaakt. Solar nagels wordt voor een duurdere prijs verkocht dan acrylnagels, terwijl het gewoon acrylnagels zijn. Meestal een witte tip met daarover een laagje acryl.
Lees hier het artikel over Solar Nagels.   Deel 1
                                                                Deel 2
Gel poeder = Wordt ook vermeld bij Aziatische discount nagelstudio's als een nieuw systeem voor gelnagels,
maar is gewoon acryl poeder waar je geen gel maar een acrylnagel mee maakt.
Hars nagels = Is een verouderde benaming voor Acrylnagels.
Crystal nails = Is een doorzichtige tip met een clear (doorzichtige) acryl erover heen.
Porseleinen nagels = zijn acrylnagels of gelnagels met een daaroverheen een uv gel glans top coat.
UV acryl = is een acryl systeem wat uithardt onder de uv lamp.
Nails by lamplight = Is een verouderde benaming voor gelnagels.
Soak Off Gel, Colorgel en Gellakken = Verschillende benamingen door de fabrikant voor gekleurde gel.

Hoe snel groeit een nagel gemiddeld?
De nagel groeit net als de opperhuid continu. De nagel groeit met een snelheid van ongeveer 2 a 3 mm per maand. In de zomer groeit de nagel harder dan in de winter. Ook bij het ouder worden neemt de groei snelheid af dan op jongere leeftijd. Bij teennagels is de nagelgroei ongeveer 1mm per maand.

Kunnen nagels van een nagelbijter of probleemnagels verlengd worden?
Ja, zelfs een "millimeter" nagel kan verlengd worden.

Kun je gewoon alles doen met kunstnagels?
Ja, als je ze op een goede lengte / verhouding houdt wel. Het is niet zo dat er nooit wat mee kan gebeuren, maar met de juiste behandeling en verzorging thuis kun je alles doen. Zoals een nagelriemolie te gebruiken om uw nagelriemen soepel te houden.

Als u merkt dat u de nagels vaak stoot dan zijn ze waarschijnlijk te lang voor u. In dit geval kunt u de nagels korter vijlen zodat de nagels niet meer zullen breken.

Door gebruik van handschoenen bij ongewone of zwaardere werkzaamheden kun je de duurzaamheid van kunstnagels verlengen. Gebruik uw nagels niet als gereedschap, maar probeer met de toppen van uw vingers te werken.

Kunstnagels mag u nooit knippen omdat ze dan kunnen breken. Gebruik een houten vijl om uw nagels korter te vijlen.

Acrylnagels, gelnagels of uv-acryl?
Vaak gehoord is de opmerking "ik vind gel slecht". Of precies omgekeerd."ik vind acryl slecht". Of de opmerking "er is iets nieuws op de markt uv-acryl". Gel hardt uit onder de uv lamp, en uv-acryl hardt ook uit onder de uv lamp. Acryl hardt uit door drogen aan de lucht. Alle drie de systemen bevatten acrylaten. Acryl en uv-acryl is harder en gel is flexibel. Het zijn 3 verschillende goede systemen. Het is dus heel persoonlijk wat u fijn vindt om te dragen. Als Acryl niet goed bij u houdt, past gel of uv-gel misschien beter
bij u, of andersom.

Is een nabehandeling noodzakelijk?
Ja, wel als u de nagels mooi wilt houden. Na enkele weken groeien de nagels uit en raken ze uit balans kwijt, waardoor deze eerder kunnen beschadigen of breken. Met een nabehandeling worden de nagels weer hersteld waardoor ze in optimale conditie blijven.

Worden de eigen nagels beschadigd door het dragen van kunstnagels?
Nee, niet als deze op vakkundige wijze worden aangebracht. Wat er vaak gebeurd is dat wanneer mensen hun nagels na verloop van tijd beu zijn, ze de kunstnagels eraf gaan peuteren. Je eigen nagels zijn opgebouwd uit 3 dunne laagjes, als je een kunstnagel eraf pulkt, trek je laagjes van je natuurlijke nagel mee, met als gevolg dat je dunne nagels overhoudt. Laat ze daarom vakkundig manicuren als u er mee stopt. Zorg dat er in de nagelstudio niet met MMA wordt gewerkt wat heel erg slecht is voor uw natuurlijke nagel.

Klik hier om meer te weten over het gebruik en het gevolg van MMA.
Er wordt niet gewerkt met MMA

Worden eigen nagels zachter door het dragen van kunstnagels?
Nee, natuurlijke nagels zijn bij de meeste mensen zacht en flexibel. Door het dragen van kunstnagels zal dat niet veranderen. Wat de meeste mensen in de war brengt, is dat men na het dragen van kunstnagels een ontwenningsperiode doormaakt. Daarom zal de stap van kunstnagels naar natuurlijke nagels en andersom altijd even wennen zijn.

Kun je schimmel krijgen door het dragen van kunstnagels?
Nee, niet als er hygiënisch en vakkundig wordt gewerkt.

Het herkennen van een allergie door kunstnagels?
Helaas kunnen sommige mensen een allergie opbouwen door kunstnagels. Allergische reacties kenmerken zich door jeuk en opgezette nagelriemen. Of irritatie rondom de ogen of mond. Is dit het geval dan dient uw nagelstyliste de kunstnagels te verwijderen, zodat uw handen en nagels weer rustig worden. Door een allergie test kunt u erachter komen waar u precies allergische reacties door krijgt.

Als het me niet bevalt kunnen de nagels er dan weer af?
Ja, u laat ze door de nagelstyliste eraf manicuren, zonder uw eigen natuurlijke nagels te beschadigen, en niet met product remover wat sommigen beweren, dat is niet goed voor de nagels en de huid. Probeer ze er niet zelf af te halen door te breken of bijten omdat je dan wél de natuurlijke nagel zult beschadigen.