Copyright © 2005-2020
Deze website mag niet gekopieerd woden.

 


Veel Gestelde Vragen

Veel mensen denken bij kunstnagels dat het lange, dikke en neppe nagels zijn. Maar de nagels kunnen ook heel kort gehouden worden en op uw eigen natuurlijke nagels worden geplaatst, en bv doormiddel van een french- manicure op je eigen natuurlijke nagel lijken de nagels optisch langer.

Acrylnagels, AcrylGel of Gelnagels / BIAB?
Vaak gehoord is de opmerking "ik vind gel slecht of veel te dik". Of precies omgekeerd."ik vind acryl slecht of veel te dik". Of de opmerking "er is iets nieuws op de markt Biab of Rubberbase".

Wordt het product uitgehard onder de lamp dan is het een gel. Hieronder valt alle builder gels van dun tot een dikke viscose in een pot, tube of flesje, of AcrylGel in een pot of tube. Met al deze producten kan je een dunne nagel maken, en al deze producten zijn niet schadelijk voor uw nagels mits ze vakkundig worden gezet, en als u stopt weer vakundig worden verwijdert.
Wordt het product uitgehard door de lucht dan is het een acryl product. Met dit product kan je een dunne nagel maken, en dit product is niet schadelijk voor uw nagels mits ze vakkundig worden gezet, en als u stopt vakundig worden verwijdert.

Acryl en AcrylGel is hard, Gel is flexibel. Alle 3 de systemen bevatten acrylaten, en het zijn alle 3 goede systemen maar met een verschillende werking. Het is dus heel persoonlijk wat u fijn vindt om te dragen. Als Acryl niet goed bij u houdt, past AcrylGel of Gel misschien beter bij u, of andersom.
Acrylnagels = Een hard produkt waar je heel goed kan mee kan bouwen bij bv nagelbijters en om moeilijke nagels mee te corrigeren.
AcrylGel / PolyGel = Een hard produkt waar je heel goed mee kan kan bouwen bij bv nagelbijters en om moeilijke nagels mee te corrigeren.
Gelnagels / Biab = Zacht en flexibel produkt, en door de nabehandelingen worden je eigen natuurljke nagels steeds steviger.
Gellak / Shellac = Is niks minder dan een kleur die beter blijft zitten dan nagellak, het zijn dus geen gelnagels, en geeft geen versteviging aan je natuurlijke nagels, wat wel helaas vaak wordt gezegd.

Andere benamingen voor Acrylnagels en of Gelnagels - Fabels en Feiten?
Solar nails / Solar Nagels = Wordt steeds vaker vermeld bij Aziatische discount nagelstudio's als een nieuw product wat dunner en sterker is dan acrylnagels. De naam Solar Nail is een geregistreerde naam van het merk CND (Creative Nail Design). Solar Nails is geen nagel systeem, maar een merknaam waar acrylnagels mee worden gemaakt. Solar nagels wordt voor een duurdere prijs verkocht dan acrylnagels, terwijl het gewoon acrylnagels zijn. Meestal een witte tip met daarover een laagje acryl.
Lees hier het artikel over Solar Nagels.   Deel 1
                                                                Deel 2
Gel poeder = Wordt ook vermeld bij Aziatische discount nagelstudio's als een nieuw systeem voor gelnagels,
maar is gewoon acryl poeder waar je geen gel maar een acrylnagel mee maakt.
Hars nagels = Is een verouderde benaming voor Acrylnagels.
Crystal nails = Is een doorzichtige tip met een clear (doorzichtige) acryl erover heen.
UV acryl = is een acryl systeem wat uithardt onder de uv lamp.
Nails by lamplight = Is een verouderde benaming voor gelnagels.
Soak Off Gel, Colorgel en Gellakken = Verschillende benamingen door de fabrikant voor gekleurde gel.
BIAB - Rubberbase = Verschillende benamingen door de fabrikant voor gelnagels. Omdat dit een nieuw fenomeen is wordt dit hier verder uitgelegd, klik hier om dit te lezen

Hoe snel groeit een nagel gemiddeld?
De nagel groeit net als de opperhuid continu. De nagel groeit met een snelheid van ongeveer 2 a 3 mm per maand. In de zomer groeit de nagel harder dan in de winter. Ook bij het ouder worden neemt de groei snelheid af dan op jongere leeftijd. Bij teennagels is de nagelgroei ongeveer 1mm per maand.

Kunnen nagels van een nagelbijter of probleemnagels verlengd worden?
Ja, zelfs een "millimeter" nagel kan verlengd worden.

Kun je gewoon alles doen met kunstnagels?
Ja, als je ze op een goede lengte / verhouding houdt wel. Het is niet zo dat er nooit wat mee kan gebeuren, maar met de juiste behandeling en verzorging thuis kun je alles doen. Zoals een nagelriemolie te gebruiken om uw nagelriemen soepel te houden.

Als u merkt dat u de nagels vaak stoot dan zijn ze waarschijnlijk te lang voor u. In dit geval kunt u de nagels korter vijlen zodat de nagels niet meer zullen breken.

Door gebruik van handschoenen bij ongewone of zwaardere werkzaamheden kun je de duurzaamheid van kunstnagels verlengen. Gebruik uw nagels niet als gereedschap, maar probeer met de toppen van uw vingers te werken.

Kunstnagels mag u nooit knippen omdat ze dan kunnen breken. Gebruik een houten vijl om uw nagels korter te vijlen.

Is een nabehandeling noodzakelijk?
Ja, wel als u de nagels mooi wilt houden. Na enkele weken groeien de nagels uit en raken ze uit balans kwijt, waardoor deze eerder kunnen beschadigen of breken. Met een nabehandeling worden de nagels weer hersteld waardoor ze in optimale conditie blijven.

Worden de eigen nagels beschadigd door het dragen van kunstnagels?
Nee, niet als deze op vakkundige wijze worden aangebracht. Wat er vaak gebeurd is dat wanneer mensen hun nagels na verloop van tijd beu zijn, ze de kunstnagels eraf gaan peuteren. Je eigen nagels zijn opgebouwd uit 3 dunne laagjes, als je een kunstnagel eraf pulkt, trek je laagjes van je natuurlijke nagel mee, met als gevolg dat je dunne nagels overhoudt. Laat ze daarom vakkundig manicuren als u er mee stopt. Zorg dat er in de nagelstudio niet met MMA wordt gewerkt wat heel erg slecht is voor uw natuurlijke nagel.

Klik hier om meer te weten over het gebruik en het gevolg van MMA.
Er wordt niet gewerkt met MMA

Worden eigen nagels zachter door het dragen van kunstnagels?
Nee, natuurlijke nagels zijn bij de meeste mensen zacht en flexibel. Door het dragen van kunstnagels zal dat niet veranderen. Wat de meeste mensen in de war brengt, is dat men na het dragen van kunstnagels een ontwenningsperiode doormaakt. Daarom zal de stap van kunstnagels naar natuurlijke nagels en andersom altijd even wennen zijn.

Kun je schimmel krijgen door het dragen van kunstnagels?
Nee, niet als er hygiënisch en vakkundig wordt gewerkt.

Het herkennen van een allergie door kunstnagels?
Helaas kunnen sommige mensen een allergie opbouwen door kunstnagels. Allergische reacties kenmerken zich door jeuk en opgezette nagelriemen. Of irritatie rondom de ogen of mond. Is dit het geval dan dient uw nagelstyliste de kunstnagels te verwijderen, zodat uw handen en nagels weer rustig worden. Door een allergie test kunt u erachter komen waar u precies allergische reacties door krijgt.

Als het me niet bevalt kunnen de nagels er dan weer af?
Ja, u laat ze door de nagelstyliste eraf manicuren, zonder uw eigen natuurlijke nagels te beschadigen, en niet met product remover wat sommigen beweren, dat is niet goed voor de nagels en de huid. Probeer ze er niet zelf af te halen door te breken of bijten omdat je dan wél de natuurlijke nagel zult beschadigen.