Solar Nagels

Solar nails - Solar Nagels

Wordt steeds vaker vermeld bij Aziatische discount nagelstudio's als een nieuw product wat dunner en sterker is dan acrylnagels. Het zou ook minder chemisch zijn, en beter voor uw eigen nagels. De naam Solar Nail is een geregistreerde naam van het Amerikaanse bedrijf CND (Creative Nail Design). CND bracht begin jaren negentig sterke en dunne acrylnagels met deze naam op de markt. Het bleek een hit, juist omdat de nagels goed dun waren en er een mooie verlenging of versteviging mee gemaakt kon worden, meestal aangebracht als French Manicure.

Solar Nails is geen nagel systeem, maar een merknaam waar dus gewoon acrylnagels mee worden gemaakt.

SolarNail CND Radical Solarnail CND

Solar nagels wordt voor een duurdere prijs verkocht dan acrylnagels, terwijl het gewoon acrylnagels zijn. Meestal een witte tip of parlemoer tip met daarover een laagje acry, en wat dan wordt gepoijst met een buffing creme.

Het vakblad de Prof Nail heeft proberen uit te zoeken wat Solar Nails nu eigenlijk zijn. En waar het vandaan komt, omdat wij als westerse nagelstudio's alleen het merk Solar (acryl) van CND kennen, en niet de Solar die wordt verkocht als iets wat dunner is en meer gepolijst is, en iets anders is dan acrylnagels.

Maar helaas zonder resultaat en medewerking van deze studio's.
Je kan hieronder door op de linken te klikken het gehele artikel lezen.
                        deel 1
                        deel 2

De Solar Nagels die bij Aziatische discount nagelstudio's worden gebruikt is daarnaast zo hard voor de natuurlijke nagelplaat, dat het tot pijnlijke breuken kan leiden, wat weer kan resulteren in ernstige infecties of zelfs blijvende schade aan de nagelplaat en het nagelbed. Omdat het zo hard is en niet af te vijlen is de kans dat er MMA in zit heel erg groot. Door de MMA wordt het nagelbed zodanig beschadigd dat het ernstige gevolgen voor de nagels heeft.

Hier kunt u verder lezen wat MMA betekend en inhoudt. Er wordt niet met MMA gewerkt


Copyright © 2005-2021
Deze tekst mag niet gekopieerd worden